Now on SalamSG TV

Your Exclusive Ramadan Content
by SalamSG TV 2020-04-27 • 3 min read
2020-04-27 • 3 min read

_Ramadan Kali Ini (In Bahasa Melayu)_
_Episod 1: Cabaran COVID-19_

Bagaimana kita boleh memanfaatkan Ramadan kita sepenuhnya sementara berdepan dengan pelbagai cabaran COVID-19? Tontonilah perkongsian perspektif oleh Dr Zuraimi Dahlan dan Ustaz Nuzhan Halim mengenai isu ini.

'Ramadan Kali Ini' adalah sebuah forum yang diharap dapat memberikan pandangan dan nasihat praktikal tentang bagaimana masyarakat Melayu boleh menyesuaikan diri dengan norma-norma baru sepanjang bulan Ramadan ini.

Click here to watch.

 

_Zoom Tajwid (In Bahasa Melayu)_
_Episod 1: Nun Sakinah & Tanwin_

Bersama Ustazah Asmak Awang, Ketua Jabatan Pendidikan Islam, Masjid Assyakirin

Zoom Tajwid adalah siri baru yang mempelajari hukum-hukum tajwid dengan mudah dan ringkas seperti Hukum Nun Sakinah dan Tanwin, Mim Sakinah, Pembahagian Idgham dan sebagainya. Disampaikan oleh para asatizah daripada Masjid Assyakirin, Masjid Al-Khair, Masjid Ar-Raudhah dan Masjid Al-Mukminin.

Click here to watch.

 


_In case you missed it..._

_Mufti's Thought of the Day_

Mufti’s Thought of the Day is a daily segment which will feature the Mufti sharing his laconic thoughts and reflections on a wide-ranging issues.

Click here to watch.

 

_Kisah-Kisah Dari Al-Quran (In Bahasa Melayu)_
_Episod 1: Memahami Kandungan Al-Quran_
Bersama Ustaz Kamaruzaman Afandi

Kisah-kisah dari Al-Quran diketengahkan selain meraih pelajaran daripada kisah-kisah tersebut dan mengaplikasikannya dalam konteks kehidupan hari ini. Segmen ini akan mengetengahkan beberapa asatizah setempat dan juga Mufti.

Click here to watch.

 

 

 

 


SalamSG TV – Faith Inspired Knowledge
SalamSG TV is a web-based channel that provides religious and lifestyle content for the month of Ramadan. It aims to enhance the community’s Ramadan spiritual experience and strengthen the psychological resilience of the community. The channel also enhances one of the key Ramadan messages from Mufti Dr Nazirudin Mohd Nasir, that the community can still observe a meaningful Ramadan by retaining the spirit of the community, and to continue seeking knowledge through alternative means with our asatizah online.

Topics
All Travel COVID-19 Asnaf Inspiring Muslims Dua Faith Family Ramadan Halal
Join our mailing list
SUBSCRIBE